UJJLENYOMAT

 Neves borászok, borászatok kiváló törkölyeit bemutató sorozatunk. Csak a legmagasabb minőségű, kíméletesen kezelt törkölyökből készítünk törkölypálinkát, tehát nem melléktermékként foglalkozunk e nemes alapanyaggal, hanem a csúcsminőségű végtermék céljára készítjük és válogatjuk az alapanyagot. A borászok saját nevükkel és ujjlenyomatukkal garantálják az egyediséget. Limitált széria minden évben!

Dereszla, Tokaj, 2009 0,35l 45%V/V

Tokaj minden gazdagsága, érettsége, férfias testessége, keménysége, a zamatos Furmint bor savassága, a Hárslevelű virágillata, az aranysárga aszúbogyók mazsolás-lekváros, aszalt fügés jellege mind sikeresen átjutott ebbe a nemes törkölypálinkába. Egy nagyszerű évjárat felejthetetlen itala. Különleges digestiv.

Orbán pincészet törkölypálinka, Badacsonyi Borvidék, 2010  0,35l 45%V/V

A Chardonnay és Szürkebarát szőlőfajták törkölyei kerültek együtt párlásra ebben az izgalmas pálinkában. Mustos és fűszeres illatjegyekkel indít, amit egy kis naspolya és ánizs egészít ki. Friss olajossággal járja körbe nyelvünket, finom borpárlatos jellegébe enyhe érett sherry-s jelleg símul, karctól és élektől mentesen búcsúzik.

Dr. Pók Tamás, egri törkölypálinka, Pajdos, 2010 0,35l, 45%V/V

Kíméletes, kézműves eljárásokkal feldolgozott, finoman préselt fehér és vörös szőlőtörkölyök gyors párlásával készítettük ezt az egyéni stílusú törkölypálinkát. Acéltartályban pihentetett. A magas alkoholtartalmat gazdag virágosság, némi menta és magvas-olajos édesség tartja jó egyensúlyban. Meglepően sima és gyümölcsös. Kedvességével a hölgy fogyasztókat is rabul ejti. Mind aperitivként, mind digestivként jól helytáll.

Kapható termék:

Dereszla, Tokaj, 2009 0,35l 45%V/V
Orbán, Badacsony, 2010 0,35l 45%V/V
Dr. Pók Tamás, Eger, 2010 0,35l, 45%V/V